Quarry Crematorium

The area for the intervention is an abandoned quarry on the upper (southern) part of the strip.
The quarry has an introverted atmosphere, where you don’t recognize the areas around, not even the near highway feels present.
Utilizing this intimate atmosphere, the use of the intervention shall be a crematorium with a columbarium.
The given structure of the quarry; walls of limestone and slate, shall be carved in to create interior spaces. The project shall revive a culture of rock-cut architecture, which was part of cultures all over the world, but became more or less lost over the centuries.
By doing this, I have to deal with the danger of rockfall and the two torrents, which are coming down into the quarry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s