Strip 03 | Midterm Review | HSLU | Helena

Since they are controlling the water up on the mountain by a dam, there is no serious water danger anymore on strip 3.
The idea of my intervention is to connect the village and the agricultural side. In the ground floor would be some public/open spaces like shops, playground, ateliers, coffees, etc. and in the upper floor apartments. The intervention looks like a row house settlement, which follows the topography of the terraced rice fields.

The connection between the village and the countryside would be a visual connection through the row house structure. By placing the walls in different angles to each other, they generate different view “frames” of the nature behind.
The positions of the walls are not just good for the view, but also they should be positioned in the way they stiffen each other structurally.
In those created spaces between the walls would be the shops, playground, ateliers, coffees, etc.

Strip No.4 | Midterm | HSLU | Belen Culcay

A camping is currently located in this area, which has the lowest risk of flooding. My proposal is to reorganize this camping zone so that users can feel a subtle transition from the forest to the beach. I took as a reference and inspiration the fishing weir structure commonly used in Lake Biwa. As a strategy I would try to use a delicate structure that can blend in with the forest.

Strip 8. Ono

Strip 8. Construction Site highlighted
View from top of the Onoimoko Park
Onoimoko Shrine
View towards the selected building site
Concept proposal. Structure within retaining walls.

28. November 2019 Update
Tsunamis, floods , earthquakes, landslides… Natural disasters are a not to be overseen during the architectural design process within Japan. Considering the selected location within the building site, earthquakes become a main concern for the design process, the structure therefore becomes the main design topic. As a structural concept, the project attempts to match underground vibrations by moving along the shaking ground, a steel structure is being developed in order to allow the proposal to become part of the ground in which it is buried.